Tävlingslydnad
                                                

 

Det finns många olika tävlingsgrenar med hundar.

Där av bla. Lydnad. Den tävlingen indelas från klass 1-Elit.
Det är precis som det låter på namnet, olika svårighetsgrader.

Lydnadsdressyrens målsättning är inte bara att förbereda hunden för tävling. Rätt genomförd lydnadsdressyr ger också ett förfinat samspel mellan förare och hund, den skärper hundens uppmärksamhet och förbättrar kontakten.

Ledarskapet är en mycket viktig bit i det hela. För att hunden ska visa oss tillgivenhet och vara uppmärksam på oss, för att den ska ha viljan att hålla kontakt med oss, måste vi ha klargjort ett dominansförhållande mellan hunden och sin människoflock.

Någonstans finns baktanken att tävla, om man tränar lydnad. Nu är det inte vardagslydnad man talar om, utan en form av ”cirkuskonster”. För hunden blir det som cirkuskonster, som man gör för att få belöning.

Träningen ska vara rolig, annars får man en hund som inte alls ser ut att ha trevligt, den gör momenten för att man ”måste”, annars blir matte eller husse sur.

På tävlingsplanen ska allt sitta med precision, fart och koncentration. Dessutom ger det högre poäng i helhetsintrycket, om ekipaget har trevligt tillsammans. Det får man om hunden finner det roligt.

Man träffar likasinnade, när man kommer ut och börja tävla, alltid är det någon som har några bra träningstips. Det är på tävlingar man ser var man står, man vet inte om man är klar förrän man har provat.

Det finns många böcker att läsa i ämnet, på lokala klubbar kan man få råd och tips.

 

 

Träningsgrupp: 

 

Att träffas och träna lydnad skapar möjlighet att  skapa träningsrutiner, kunskap om momenten, sporten, regler osv. Vi lär av varandra och kommer med ideer. :) Ingen är "full-lärd".

 

Vi tränar för tävlingsmässigt "rätt utförda" moment och har målet att tävla. 

 

Detta är även  en rolig aktivering för dig och din hund,

 

många moment är mycket användbara i vardagen och stärker kontakten mellan er.

 

 

Just nu finns ingen aktiv träningsgrupp för tävlingslydnad.

 

Dags för uppstart?

 

Anmälan och frågor?

Ring Ida, 073-82 24 312